Fényezés polírozás

Abban az esetben van Önnek szüksége a polírozására, amikor a járműve fényezése lemattult, elveszítette eredeti fényességét, illetve amikor több, kisebb-nagyobb karc csúfítja a fényezett felületet. Egy szakszerűen végzett polírozással tulajdonképpen teljesen újjá lehet varázsolni a régi, megfakult, karcos fényezést. A gépi polírozással a lakk (festék) felső részéből munkáljuk le az elöregedett (elhalt) réteget, ezáltal új, tökéletes felület jön létre. Természetesen a karceltávolításnak is megvannak a határai. Azok a karcok, amelyek a lakkréteg alá kerültek, (amibe megakad a körmünk) maradéktalanul nem lehetséges eltávolítani, viszont ebben az esetben is nagymértékben csökkenthető a karcolás láthatósága. Azokon a részeken, ahol a festék lepattant, ahol már az alapozó réteg vagy esetleg már a fém rész is láthatóvá válik, pl. motorháztetőn, lökhárítón, lévő kavicsfelverődések, ajtók élei, mély horzsolások nyomai nagymértékben csökkenthetők úgynevezett ecsetjavítási eljárással. A jármű színével megegyező festéket gyári színkód alapján keverünk, majd a javítószínt megfelelő előkészületek után a javítandó részre felvisszük majd összepolírozzuk.

A polírozásról képeket talál a GALÉRIÁBAN!

Betting site http://cbetting.co.uk more info for Paddy Power Offers

Polírozás menete

1 Az autó alapos mosása, tisztítása.(fagyanta, bogarak, kátrány, egyéb szennyeződések eltávolítása)
2 Az autó szárítása. Rések, falcok, sűrített levegővel való kifúvása, szárazra törlése.
3 A gyárilag fényezetlen gumi, illetve műanyag  részek kitakarása (maszkolása) - Lökhárító betétek, ajtó rányitásgátló betétek, fényezetlen visszapillantó tükrök, ablakok műanyag szegélyei, stb.

Polírozás több lépcsőben

1. lépcső Mély karceltávolító polírozás: Ezzel a lépéssel a mély karcokat távolítjuk el durva polírozó paszta segítségével.(mosási karcok, gallyak okozta karcok, kutya, macska karmainak nyomai, stb.) Ez után ismét mosás következik magasnyomású mosóberendezés segítségével.
2. lépcső Finom polírozás: A mély karceltávolítás utáni lépés. Ez a folyamat visszaállítja a fényezés eredeti, csillogó, magas fényét és a fennmaradt apróbb karcokat távolítja el. Valóban olyan eredményt érünk el, mint amikor az autó kigördült a szalonból.
3. lépcső Hologram mentesítés: A polírozási hologramok a rotációs polírozógépek által létrehozott forgó mozgás következtében alakulnak ki. Ezzel a 3. lépcsővel a polírozási hologramokat tüntetjük el. Így a műveletek végére egy tükörsima, magas fényű, garantáltan hologram-mentes, hibátlan felületet hozunk létre.

A polírozás befejeztével félkemény viasszal konzerváljuk a fényezést. Ezáltal nem csak vízlepergető hatást érünk el, hanem mosás után cseppmentesen szárad a karosszéria. Ellenállóbb lesz a külső behatásokkal szemben (bogár, madárürülék, nap UV hatása, télen a só kártékony hatása) a hosszan tartó védelem érdekében célszerű a waxolást 3-4 havonta megismételni.